Over mijMarjolein | Londen, UK

Mode | Beauty | Reizen | Food | Lifestyle | Fotografie | E-commerce

FARFETCH
Content Lead - Dutch
december 2018 - nu

Ik werk momenteel bij het online platform FARFETCH en ben de afgelopen jaren gepromoveerd van Freelance Content Writer tot lead van het Nederlandse content team in Londen. 
Als Content Lead houd ik mij bezig met de wekelijkse projecten, gerelateerd aan marketing en product en het optimaliseren van de veelgestelde vragen, productbeschrijvingen en customer experience. Daarnaast creëer ik de tone of voice guides voor de Nederlandse website, ben ik het aanspreekpunt voor het team, bestaand uit negen writers, en neem ik de leiding over extra campagnes, zoals FARFETCH X Claude Montana.

Highlights:
- De lancering van de beauty categorie op FARFETCH. Met het creëren van de ToV voor CRM, marketing, UX en product, het on-boarden en trainen van nieuw talent en het uitvoeren 5.000+ product beschrijvingen voor Charlotte Tilbury, Gucci Beauty, La Mer en meer.
- Creëren van de nieuwe slogan voor de FARFETCH 'Open Doors' rebranding in september 2020.
- Het vaststellen van de FARFETCH tone of voice voor de Nederlandse markt, waarbij gekeken is naar best practices, competitors en de doelgroep. Dit is gebundeld in een complete ToV handleiding.
- Het overzien van de rebranding voor het loyalty programma: FARFETCH Access.
- Het coördineren van de Fashion Feed door middel van brainstorm sessies voor nieuwe artikelen, het sub-editen en het publiceren. Daarnaast schrijf ik zelf ook regelmatig eigen artikelen.
Tijdens mijn studie Media, Informatie & Communicatie aan de HvA te Amsterdam heb ik onder andere stage gelopen bij:

Sanoma Media | Fashionista
Online redactiestagiaire
juli 2015- februari 2016

In deze acht maanden ben ik verantwoordelijk geweest voor alle online activiteiten en heb ik ook offline content geproduceerd.

Highlights:
- Interviews met vloggers Diana Leeflang, Teske de Schepper, Sophie Milzink, Mascha Feoktistova en Serena Verbon voor het Fashionista Vlogazine.
- Andere interviews met oa. supermodel Danielle van Grondelle, blogger Sara Donaldson van Harper & Harley en de tv-show Fashion Bloggers, en Malika Haqq van de tv-show Dash Dolls.
- Het opzetten van mijn eigen blogger rubriek op Fashionista.nl met interviews van blogger Victoria van In The Frow, blogger Samantha Maria van Beautycrush en blogger Sarah Ashcroft van That Pommie Girl.

101 Media Strategies
Redactiestagiaire Beautyandthe.com
april 2014- augustus 2014

In deze periode ben ik verantwoordelijk geweest voor de content en social media van Beautyandthe.com en 101 Media Strategies.

Highlights:
- Een interview met styliste Danie Bles.

- Het bezoeken van events van oa.  Marc Jacobs, Pupa, Gosh en Guhl.
- Het redigeren van teksten voor 101 Media Strategies partner Nick & Simon.

Freelance
Na mijn stages heb ik als freelancer gewerkt voor Fashionista.nl (tegenwoordig Fashionchick Girls) waarbij ik dagelijkse content heb geproduceerd op het gebied van fashion en entertainment. Daarnaast heb ik ook meerdere artikelen geschreven voor het tijdschrift Fashionista.